Kod Sıfır 1.Bölüm

Şair-Yazar Kürşat Burak Çağıl’ın Ekim 2006 yılında yazmaya başladığı KOD 0 (kod sıfır) adlı romanı, yıllar süren araştırmaları sonucunda ortaya çıkmıştır. Eserin yazımı 7 ay sürmüştür. Roman 3 seriden meydana gelmektedir. 1.bölümün taslağı 609 sayfadan oluşmaktadır.

Eserin yayınlanması için birçok yayınevi ile görüşmeler yapılmış ancak olumlu sonuç alınmamıştır. Yazar; eserin maaliyetini karşılayarak, Nokta Kitap ile anlaşmış ve ilk eserinin yayınlanmasını sağlamıştır. Roman ilk aşamada 3 baskı (1.500 adet) yapılarak piyasaya çıkartılmıştır.

Yazar; romanın kapak tasarımını Kamil Temizel ile beraber yapmıştır. Arka kapak fotoğrafını kendi çekmiştir. 3 baskı yapılan eserin; tasarlanan kapak tasarımı, baskı esnasında matbaa tarafından hatalı basılmıştır. Bununla birlikte romanın redaksiyonunda ciddi hatalar yapılmıştır. Özensiz yapılan redaksiyon ve kitap baskısı, okuyucular tarafından hemen farkedilmiştir. 609 sayfa olarak yazılan eser, editör tarafından 487 sayfa olarak kısaltılmıştır. Yazarın elinde olmadan yaşanan bu aksilikler, eserin 4.baskısında düzeltilecektir.

KOD 0” romanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Son Vasiyeti’ni irdelemektedir. Ancak kitabı okuduğunuzda işlenen konuların çok geniş kapsamlı olduğunu farkedeceksiniz. Buna örnek göstermek gerekirse Maya’lardan Sümerler’e, Atlantis’den Mu Kıtası’na, Aborjin’lerden Kızılderiler’e, Nephilim’lerden Marduk’a, Hz. İsa’dan Hitler’e, vs.. gibi dünya tarihinde söz sahibi olan bir çok konudan parçalar bulabilirsiniz. Romanın çıkış noktası tek bir temele dayanmaktadır. Atatürk’ün Son Vasiyetini manevi oğluna devretmesi ve bu vasiyetin günümüze kadar canlı kalması.

Tarihe geçen resmi belgelere göre ATATÜRK‘ün ve sevgili annesi ZÜBEYDE Hanım’ın resmi bir vasiyeti mevcuttur. Bu vasiyette adı geçen kişi: ABDÜRRAHİM TUNÇAK‘tır. Ancak bu şahsın bugüne kadar irdelenmemesi yazarın dikkatini çekmiş ve bu konuda araştırmalar yapmıştır. Çıkan sonuçları kendince bir kurgu içersinde bu romanda irdelemiştir.

Kısaca Abdürrahim Tuncak 1908 yılında Diyarbakır’da doğmuştur. Atatürk bu kişiyi yetimhaneden almış ve annesine emanet etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk Tunçak’ın eğitimi ile yakından ilgilenmiştir. İlk öğrenimini Çankaya’da tamamladıktan sonra İzmir’e gönderilerek İzmir Mithat Paşa Sanat Okulu‘na kaydı yaptırılmıştır. Atatürk’ün özellikle Elektrik Mühendisi olması yolundaki gayretleri ile Berlin’e gönderilmiştir. Ancak Berlin’de ona göz kulak olması içinde en yakın silah arkadaşlarından Berlin Büyükelçisi Kemalettin Sami Paşa‘yı (1884-1934) görevlendirmiştir. O güne kadar sadece ismi bulunan Abdürrahim’e soyadı kanunu çıkıncada tarihteki Türk komutanlarından TUNÇAK’ın adını Abdürrahim için soyadı olarak seçti. Berlin Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesinden mezun olduktan sonra ülkesine geri dönmüştür.Atatürk’ün rahatsızlığı sırasında kullanılmak üzere alınan SAVARONA YATI için Almanya’ya giden Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Umumi Vekili” Hasan Rıza Soyak‘a (1888-1970) Savarona’nın alınması görüşmelerinden tercümanlık yapmıştır.

Bu kişi hakkında tek bir kitap bile yoktur. Gizemini hep korumuştur. Ancak 1981 Yılında Gazeteci-Yazar Mete Akyol kendisi ile röportaj yapmıştır. Şaşırtıcı fiziksel benzerliğini farketmiş ve bu konuda kendisine sorular sormuştur. Tunçak’ın verdiği yanıtlar ise halen gizemini korumaktadır. Kendi sözleri ile;

”Atatürk’ün biyolojik oğlu olup olmamamın ne önemi vardır? Onu büyüten, yetiştiren anne tarafından büyütülmüş, yetiştirilmiş olmak, onun büyüdüğü evde büyümüş olmak, onun aldığı terbiyeyi almış olmak, bir fani olarak sahip olabileceğim servetin en büyüğüdür. Bu onur ve şeref bana fazlasıyla yetmektedir Ben anada bilmem babada bilmem. Kendimi bildiğimde annem olarak kabul ettiğim Zübeyde Hanım’ı, Halam Makbule Hanım’ı birde Paşamızı tanıdım. Benim ailem bu aileydi. Ben kendimi bu ailenin çocuğu olarak kabul ettim ve hep de öyle kaldım. Gerçek annemin ve babamın kim olduğunu asla öğrenemedim. Kesin olarak bildiğim üç yaşındayken Mustafa Kemal Paşa’nın evinde olduğumdur. Beşiktaş’da Akaretlerdeki evimizdeydik. Esas röportajın söz sözleri çok DİKKAT çekici: “Mete Bey, bazı sırlar benimle birlikte mezara gidecek.”

İlginç söyleyişi ardından o zamanın yaşayan manevi kızlarından olan Sabiha Gökçen (1913-2001) ile de röportaj yapılmış. Ancak bu tip konuşmaların bile Atatürk’e çok büyük saygısızlık olduğunu ve asla bir manevi oğlunun olmadığını dile getirmiş. Dönemin hassasiyetinden bir daha bu konular pek irdelenmemiş ve rafa kalkmış.

İşte yaşanan bu gizemli olaylardan sonra Tunçak sessiz sedasız vefaat etmiştir. Ankara’da Kanal B Tv nin hemen yanında ki müze onun adına yapılmıştır. İçersinde birçok fotoğraf mevcuttur. Elde edilen bu bilgiler doğrultusunda ortaya gizemli bir hikaye çıkmıştır. Ya birileri bu konunun deşifre olmamasını istemiş yada tarih her zaman ki gibi ilginç oyunlarından birini oynamıştır yazara göre. Ancak KOD SIFIR romanında işlenen konu işte bu gizemi ön plana çıkarmış ve okuyuculara sunmuştur. Gene yazara göre Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk eceli ile ölmemiş, zehirlenmiştir. Gün be gün yemeğine katılan zehirler O’nu sonunda yenik düşürmüştür. Yazarın araştırmalarına göre, Atatürk’ün o dönemki özel doktoru Prof.Dr.Mim Kemal Öke‘dir. Ancak bu sıradan bir doktor değildir. Kendisi MASON olarak bilinir. Oysaki Atatürk 1935 te mason localarını dışarıya bağlı oldukları gerekçesi ile kapatmıştır. Vefatı ile arasında üç yıl vardır ki bu üç yıl zarfında zehirlenmiştir. Sanırım Atatürk’ün şu değerli sözü çok dikkat çekicidir bu hususta. ”Beni Türk Doktorlarına Emanet Ediniz”  Bununla bereber doktorunu sürgüne yollamıştır. Garip ve bir o kadarda gizemli olaylar o dönemlerde Ulu Önderin çevresinde yaşanıyordu. İşte bu buhranlı zamanlarda bir çıkış kapısı olarak bütün bilgilerini bir KİTAP’da toplamış ve bunları manevi oğluna emanet etmiştir.

Daha bunun gibi birçok gizemli olay yaşanmıştır o tarihlerde. Özellikle Atatürk’ün son dönemlerinde odasına kapanıp gece yarılarına kadar çalışması notlar tutması ve en yakın silah arkadaşlarını uzak diyarlara göndermesi bu gizemi desteklercesine tarihteki yerini almıştır. Yazar şu cümlelerle olaya ilginç bir bakış açısı sunmaktadır.

Ne olmuştu ki Atatürk’ün o kadar yoğun hayatı içinde Türklerin soyunu araştırması için en yakın aradadaşlarını görevlendirmiştir. Kızılderilerden Aborjin’lere – Atlantisten Mayalara kadar araştırmalar sürmüştür. Acaba Ulu Önder kendisine hazırlanan bu hazin sonu çoktan biliyormuydu ve bu yüzden mi acaba BİYOLOJİK OĞLUNU gizleme ihtiyacı duydu ve ona senelerin birikimi olan bu KİTABI emanet etti. Hatta bu emanetten öte O’nun SON EMRİ miydi? İnanılmaz fiziksel benzerliği bu kurgumu açıkcası çok desteklemektedir. Manevi olarak bilinen kızlarının açıklamaları zaten ortadadır. İNKAR ETMEKTEDİRLER. Acaba kasıtlı olarak mı yoksa gerçekten onlardamı bilmiyordu bu gerçekleri. İşte size birçok bilmece. İşin içinden çıkmak gerçekten zor. Çünkü Tunçak’ı tanıyan kimse kalmamıştır. Bir anda ortaya çıkmış ve sessiz sedasız yok olmuştur. İşte bu olaylar beni ilginç bir kurguya yöneltmiştir. Bu roman sadece bir kurgudur. HAYAL ÜRÜNÜDÜR

Çok kısa sürede ilgi gören Kod 0 romanı okuyucular tarafından gerçekle kurgunun içiçe geçmesi ve bunun ustalıkla yapılması doğrultusunda idi. ACABA? sorusunu sordurtan ender eserler arasına girmiştir.

Bu eserde ismi geçen kişi ve kurumlar Kurgu’nun güçlenmesi için birebir aynı olarak kullanılmıştır.

Ancak gerçekle hiçbir alakası yoktur.

Eser, TAMAMEN hayal ürünüdür.

Kod Sıfır 1.Bölüm” için 85 yorum

  1. Burak Bey, öncelikli olarak Kod 0’ın tam anlamı ile bir harika olduğunu belirtmek isterim, ne yalan söyleyeyim kitabınızı hiç duymamıştım, kız arkadaşım tavsiye etti, 2 gün gibi kısa bir sürede okudum ve kitap bittiğinde oyuncağı elinden alınmış bir çocuk gibi kalakaldım… kurgu süper, anlatım ve tasvirler bir harika, kelimelerde ki bir kaç harf hatalası dışında bir sorun göremedim… Kod 0’ın devamını bekliyoruzzz…
    çalışmalarınızda başarılar…

    Beğen

  2. Kod O herkes gibi bir Atatürk aşığı olarak çok merak etmiştim.Çünkü araştırma yapılıpta güzel bir eser çıkmış ortaya ,ayrıntısına kadar.kürşatcım alkışlarım sana .. çok kısa bir zamnda tanındı romanın eminimki bir kaç ay sonra çok ii yerde olacak.hakketiği gibi….okunduğu zaman elimizdden bırakamıyacağımız kadar hızlı ilerliyor.romanın köklü bir şekilde ilerleyip yapraklanıp ve çiçeklerini vermeye başlaması dileğiyle.gönlüne sağlık…

    Beğen

  3. harbiden güzel bi kitap gibi görünüyo bugün yarıladım…ama anlatım harbiden insanı bi uçurum gibi içine çekiyor

    Beğen

  4. Bugün ilgimi çekti ve hemen aldım.Hiç duymamıştım.İçimde bir heyecan bir an önce başlayacağım.Buraya tekrar döneceğim.Yalnızca heyecanımı paylaşmak istedim.Şu an eline yeni, bir oyuncak almış çocuk gibiyim.Her kitap aldığımda olduğu gibi ama bu sefer daha farklı bir heyecanla.Tüm kitapseverlere sevgiler.

    Beğen

  5. Hayatımız boyunca hep aldatıldık hep gizlerle yaşadık.taki sizi tanıyana kadar.öncelikle ellerinize sağlık daha sonrada beyniniz ve yüreğinize.sizi ve yazılarınızı takip etmeye çalışacağım.çünkü ben çalışan birisi omadığım için fazla imkanlarım yok.Atatürkü sevdiğiniz için sağolun.unutturmak isteyenler kendileri unutulacak.yüreği merhametli her insan benim dostumdur.sağlıcakla kalın.

    Beğen

  6. Merhaba vatansever insan evladı
    Arasıra MPL TV izlerim.ÇEBİ kardeşimizin hayranıyım.Yüce RAB’bim onunla beraber sizi ve tüm cesur vatanseverleri korusun.ÇEBİ’nin cesareti, doğru, dürüstlüğü tüm araştırmacı-yazarlara örnek olsun.Bu gün ÇEBİ’nin konuğu idiniz sizi ve kitabınızı bu sayede tanıyarak sitenize girdim.ALLAH yolunuzu açık eylesin.Merak ediyorum.En kısa zamanda kitabınızı okuyacağım İnşaallah.
    Esen kalın.

    Beğen

  7. Sayın Kürşat Burak Çağıl ,
    Kitabınızı yeni bitirdim ,biraz hayal kırıklığı yaşadım ,neden derseniz sizi 2 defa tvde izledim ( ülke tv “sıradışı ” programı ve mpl tv ” hazır kıta” propramı)……..orda kitabınızı anlatırken birçok gerçeğin farkında olan ve bunu roman şeklinde halkı uyarmak amacı ile yaptığınızı ifade ettiniz,bu çok hoş bir durum ,samiyetinizi hissettik ve inandık ……..
    Lakin ,kitapda ki kurgu bana göre iyi değildi
    devamı olucak bir kitap olsa dahi ,birçok yerler mesala ATATÜRK ‘ün teşkilatı diyelim üstünkörü ,alelade anlatılmış (hani işte oralı öyle gibi ) daha iyi detaylandırılabilirdi.Profesör ve Alganın konuşmaların da bu kadar çok şey tartışılıp konuşulup ,ama sonuçta bir şeye bağlanmıyor ,bağlanmadığı gibi bilgiler çok eksiik ,keşke daha çok araştırıp inceleme yazsaydınız,İnanın bu konularda bilgili çok fazla olmasada önemli bir kitle var ülkemizde………
    Asla saygısızlık olarak almayın ama ,hiçbirşey bilmiyen birileri için kitabınız hoş gelebilir !!!
    488 sayfalık kitabda ,bu kadar bizden saklanan gerçekler ve tarih,ATATÜRK’ün kurdurduğu gizli örgüt ,ve marduk ,doyurucu olarak anlatılamamış olsun !!!
    Ayrıca kullanılan ifadelerdeki kapalı tanımlamalar cabası
    (örnek ;inanılmaz alınan eğitimler???)
    saygılarımla

    Beğen

  8. sayın çağcıl okuduğum en güzel kitaplar arasında …güzel bir kurgu,kusursuz bir hikaye insanın paranoya kapılarını zorlayan bir roman .acil devamını bekliyoruz.

    Beğen

  9. Komplo teorilerinden beslenen bir millet olduk. Gerçeklerin nesi var suyumu çıktıda kurgular üzerine ilgi böyle arttı.Tarihimizin bilinmeyen ve karanlık yönleri olduğu savına katılmıyorum.

    Beğen

  10. son zamanlarda okuduğum en kötü kitap. arka kapağı okuyup konuyu merak ettiğm için seçtim kitabı. kitapta konular birbirine geçmiş . dil hataları mı desem ,ata sözleri ve deyimlerin katledilmesi mi desem,kurguda ki beceriksizlik mi desem hangi birini saysam bilmiyorum. edebiyat , yazım sanatı her eline kalemi alanın becerebileceği bir iş değil demek ki(!)

    Beğen

  11. Demet zirhli,

    Edebiyat herkes icin vardir. Anlatmak istiyen, bilgilerini ve duygularini paylasmak isteyen herkes icin. Illaki ‘iyi’ oldugu icin degil.

    Saygilarimla,

    Beğen

  12. Komplo teorilerinden olusan kıtap bana hıc mantıklı gelmedı.. 3 sene bır ınsanı nasıl yavas yavas oldurebılırsınız kurtlar vadısımı bu?? sorarım sıze dunyanın gozu k ataturkteyken hele bu nasıl olur.. ataturk bunları gorse emınım uzulurdu..

    Beğen

  13. Sayın Çağıl,eserinize hayran kaldım.1. bölümü aldım ve bitirdim.Baktım ki bunda bir son yok:D.Kitaba o kadar hayran kalmıştım ki kapağına dahi bakmamışım.1. bölüm yazısını görünce şok oldum:D.Özellikle ilgilendiğim konular olması itibariyle 2 günde bitirdim fakat birşey soracağım.Kod 56 söz verdiği gibi kaptana silahını geri götürüyor mu?

    Beğen

  14. Lebon,
    ‘Hiçbirşey bilmeyenler için kitabın hoş glebilir.’ kelimesi beni rahatsız etti.Zira söylediğin gibi Algan ile Profesörün konuşmaları bir sonuca bağlanmıyor.Yani Algan nasıl olurda bilmediği bir tarikata mensup kişilerin evinde kalıp onlara bu tarikatla ilgili detay sormaz.Mesela isminiz ne,amacınız ne,konumunuz ne vb.
    ayrıca bir şey soracağım bu Algan’ın Profosöre getirdiği 3. parça ne?Ben kitapta rastlayamadım veya kaçırdım.Lütfen bilgi verirmisiniz?

    Beğen

  15. Kitap demeye dahi dilim varmıyor. Çin işkencesi gibiydi. Bence bir daha kitap falan yazmayın. Kurgu berbat, hiçbir şey bir sona bağlanmadığı gibi kitabı bitirdiğinizde de “ee ne oldu şimdi?” sorusuyla baş başa kalıyorsunuz. Diyaloglar anlamsız ve gereksiz. Demet arkadaşıma katılıyorum yazım ve ifade hataları insanı rahatsız ediyor. Kitap yazıyorsanız Türkçe’yi çok iyi bilmeniz gerekir diye düşünüyorum ya da siz bilmiyorsanız bile en azından bittiğinde bilen birine okutulsaydı… Yaşadığım hayal kırıklığı öyle büyük ki kitabı ilk aldığımda reklamını yaptığım herkese paralarını boşa harcamamalarını söylüyorum şimdi. İyi bir şey yapmak istediğiniz açık ama lütfen roman yazma işini romancılara bırakalım…

    Beğen

  16. Tabiki bu konulardan anlamak için önce bilgi birikimi gerekir.Bunu BİR ROMAN gibi değil…bilgileri toplayıp düşünmek ve taşları gediğine koymak için okuyun.Yorum yapmadan önce dünya üzerinde dönen ve geçmişten günümüze kadar gelen bir takım amaçları görüp algılamamız gerek.Bunun için siyonist güçler hakkında bilgi edinin…güneş dil teorisi ve mu kıtası hakkında araştırmalar yapın.

    Beğen

  17. Bu kitapta insanı bilgi sahibi yapacak, taşları gediğine oturtup bir anlam çıkarabilecek bir şey var mıydı yani? Şayet amacı buysa bu amacına da hizmet edememiş zira ortaya bir Mu kıtasının ya da bir Marduk gezegeninin varlığını atmaktan başka bir şey yapmamış. Mardukluların uzun yaşama sırrının kanser hücrelerinde yattığı gibi bir sav ortaya atmış yapmayın Allah aşkına!! Her şeyden öte benim kitapta en çok rahatsız olduğum şey kelimelerin, deyim ve sözcük gruplarının yanlış kullanımı, imla hatalarının sıklığıydı. Mükemmellik ayrıntılarda gizlidir unutmayın. Gerçi imla ayrıntı değil, temel unsurdur ama onu ayrıntı durumuna getirenler utansın!!!

    Beğen

  18. Sayın ozgu
    Bakınız,bu kitabı herhangi bilgi ve birikimi olan kişiler okumalıdırlar.Sen bu konulara ilgi duyup okumamışsan hiçbir bilgin yoksa almamalıydın.Kitabı sen alırken sadece kapağına bakıp mı alıyorsun?Hiç mi incelemiyorsun…
    Tek hatayı yazarda aramak bence mantıklı değil.Ayrıca imla ve yazım yanlışlarına gelince,bu göreceli bir şeydir fakat kendi fikrimi söyleyeyim Bence; eserlerin teferruatlarına değil verilmek istenen mesaja bakınız.Kitap şuan elimde ve bende inceledim,çoğu baskı hatası…
    Ayrıca sayın Çağıl lütfen 2. bölüm çıksın Mersinde kitapçılara baktım daha çıkmadı dediler…

    Beğen

  19. İncelemesine incelemişsiniz de Kaan bey, hataların ne kadarını yakalayabildiniz bilemiyorum. Sizin de imladan pek anlamadığınız aşikar zira…. Hadi tapaj hatalarını görmezden gelelim baskı hatası bahanesine sığınarak. Anlatım yanlışları, deyim ve sözcük gruplarının hatalı kullanımına açıklamanız ne olacak? Buradan çıkardığım sonuç şu ki: edebiyattan ve kitaptan anlayan tek insan Demet Zırhlı ismindeki arkadaşmış…

    Beğen

    1. katiliyorum demete berbat bir kitap..isin kotusu burak benim arkadasim yuzune soyleyemiyorum..okadar kotu ki… utanmadan nasil roman yazmis anlayamadim..zaten roman yazma isi bir anda ortaya cikti bi sabah uyanip roman yazmaya karar verdi sanrim
      begenen kitlenin turkcesinin kit oldugu cok acik….adam daha turkceyi dogru kullanamiyor

      Beğen

      1. Selamlar,

        Öncelikle Göstermiş Olduğunuz Yakın İlgiden Ötürü Teşekkür Ederim. Beni Bu Kadar Sevdiğinizi Bilmiyordum. Ancak Benim Çimen Doğrusöz Diye Bir Arkadaşım Yok. Eğer Sahte Bir İsim Kullandı İseniz Bu Sizin Ruh Halinizi Göstermektedir. Kasıtlı Olarak Yazılmış Olan Bu Satırları Tebessüm İçerisinde Okuyorum. Bu Tarz Birkaç Yorum Gelmektedir. Herkes Herşeyi Beğenmek Zorunda Değildir. Yorumunuzu (Gerçek Olmayan) Saygı İle Karşılıyorum.
        Herşeye Rağmen Romanlarımı En Azından Satın Alıp Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim.

        Saygılar Sevgiler.

        Beğen

  20. gerekten ojk srkleyici bir kitap. mrnde kitap okumayan arkadam bile bu kitab okudunda etkilenmi gibi grnyordu gerekten ellerinize salk

    Beğen

  21. Biz nice devletleri devirmiş bir neslin evlatlarıyız, Türkler tarihte Osman bey ile yemin etti Fatih ile mührümüzü bastık ve kanuni ile son noktaya geldik, israiloğulları ki musayı öldürenler [ onlarki Allah’ın varlığını bilseler bile O’na meydan okumaya (Haşa) devam edeceklerdir ve yaptıkları bugzalara tapacaklardır ] bizlerin bir açığını buldular. biz viyanaya gidince Hani güzel taih kitabumda der ya Kış şartlarından dolayı erzak yetersizliğinden dolayı Viyanadan döndük, Ah güzel Türk halkım keşke öyle olsaydı Osmanlı olarak Viyanada Şunu gördük, biz bu viyanayı Teknoloji ile geceriz başka bir güç ile burayı aşamayız ve ilerisine gidemeyiz, Bunu anlayan o israiloğulları tarihlerdir bizim bilim adamlrımızı ya öldürmüşler yada kendi bünyelerine almışlardır çünkü biliyorlardıki Kudretli Türkoğlu teknolojik bağımsızlığını ne zaman yakalarsaki o zaman bu dünya üstündeki yaşayan insanlar hak ve eşitlik bulacaktı. ne yazıkki hainler içimize öyle sızdıki Aselsandaki 3 gencimizi F16 kodlarını çözdü diye öldürttü şu onların acımasız yetiştirdikleri Mossad örgütü, hani tarihe başlarken fatih’in dönemi öyle şanlı anlatılırki gözlerimden yaşlar akar Peygamberimin müjdesini alan kişinin Torunuyım ben Neden korkayımki, sönmeyecek bu şafaklardaki al sancak. Fatih’in oluşturduğu Atamın devam ettirdiği oluşum ve bizim bugün Değerli yazar kürşat bey ile tüm Türk neslinin öğrendiği ve aslında arıyoruzda içimzde böyle birşey, nerde o güç artık gelsin yeter bu vatana verilen zulüm Abdülhamit Padişahımın dediği gibi bu oluşuma benden sonraki gelen padişaha güvenmeyin ve gidin kendinizi gizleyin herşey vayanın Bekası için Gazanız mübarek olsun şanlı asker Paygemberin müjdesini alan şanlı ordu. Kim derdi halkım 2000 yılından sonra görmediği zulümleri vatanında oynanmadık oyun kalmadığı gnleri görecekmiydik ama şunu israiloğulları asla bilmez ve hissetmez Bu damarlardaki kan şunu emreder bize Ey türk oğlu bu vatana gelecek en büyük bir tehlike durumnda işte o zamandırki bu baş bu gövdeye ağır gelsin, vatan sağolsun. çok uzun yazdım bağışlayın ama vatan sevgisi ve vatanımın üstünde Atalarımın mirası malesef başkaları tarafından yönetilince insan kendini iyip bitiriyor ama bilmiyorlar ilerki yıllarda bunlar değişecek işte bu değişim işte bu güce ulaşmamızı tetikleyen halkımı, artık yeter uyan uykundan ve savaş dedirtecek ilk adımı kürşat kardeşimiz güzel kitabı ile bize anlatta, Şunu söylerimki 2030 larda inanıyorumki göreceklerimize herkes şaşıracak çünkü Herkes türk olamaz ve türk olmak bir şereftir atalarımın bana verdiği emri er yada geç uygulamak boynumuzun borcudur, herşey bu vatanın ve ay yıldızın bekası içindir.

    Ridvan Avcı

    Beğen

  22. valla ben ne yalan söyleyim daha kitabı okumadım.bursa nın iznik ilçesinde oturuyorum.bir ara kitabı bulmaya çalıştım ama burda bulamadım.ama kitabın içeriği hakkında ayrıntılı bilgiye sahip oldum ve çok farklı buldum. kürşat burk çağıl ı ilk olarak bundan 7-8 ay önce ülke tv de bu kitabın tanıtımı hakkında konuk olduğu programda izledim ve dinledim.gerçekten çok esrarengiz olaylara deyindi.olaylara çok farklı açılardan bakması beni tekiledi.ele aldığı konuların hepsine de katılıyorum.kitabın içeriği hakkında baya bilgi sahibi oldum ama eminim okumak gerekli.çok başarılı bi çalışma olduğunu düşünüyorum.kürşat burak çağın adlı yazar arkadaşımızada başarılarının devamını diliyorum.diğer yazarlar gibi olmamaya devam etsin.seni farklı kılan şeylerden vazgemezsin inşallah.yplun açık olsun…

    Beğen

  23. kürsat bey sizi tebrik ederim. kitap tek kelimeyle süper. kitabi 4 kez bitirdigim halde her gece yine okuyorum.arkadaslarima dahi kitabi vermedim. devamini bekliyorum saygilar

    Beğen

  24. kitapta çok ciddi iddialar var,ayrıca biraz dağınık sunulmuş olsada ,dünyada var olan; dönem dönem el değiştiren ve halktan saklanan kadim bilgilerin varlığı bir gerçek..derin uykumuzdan uyanıp bazı gerçeklerin farkına varmanın zamanı geldi de geçiyor.. umarım bu kitap herkes için bir adım olur..

    Beğen

  25. Sayın Kürşat Burak ÇAĞIL,

    (Güzel bir nöbet gecesinden iyi sabahlar)
    Elimizde olmasa da aralarda bıraktığım güzel alışkanlığımı bana yeniden tetiklediğiniz için Size candan teşekkürü borç biliyorum. Kitabınızın kapağının en üst kısımında “Bölüm 1” ibaresini görmekteyim. Hislerimde yanılmıyorsam kitabınızın 2. Bölümüde yazılıp yayına sunulacak. En azından “Kod 56” nın akıbeti hakkında bir bilgi sunulsa nasıl olur diye düşünmekteyim. Toker apartmanı tüm gizemi ile kalsın veya Algan bey Tibetteki malikanedeki sırlı geleceğini öğrenedursun, kanaatimce tüm okurlarınız “Kod 56” nın akıbetini merakla beklemektedir. Ne de olsa Ulu Önder Atatürk’ün bir vasiyeti, kendisinden günümüze uzanan bir emanet bilinci ile bakıp okumak isteyen ve en azından mutlu bir sonla bitmesini umut eden bir sürü okuyucunuz olduğuna inanmaktayım. Herşeyden önce konumuz Önderimiz, Ata’mız. Onun yâdigarı bir vatanımız var ve onun ebedi geleceği için kendini feda etmeye hazır Köklü bir tarihe sahip halkımız mevcut. Dolayısı ile insanlar gerçek hayatta göremedikleri kahramanlıkları yada övünç destansılarını romanlarda okuyup kahramanlık duygularını büyük coşkularına ekleyeceklerdir.

    öncelikle başarılarınızı ve Kod “0” kadar akıcı yeni romanlar yazmanız dileği ile..

    Beğen

  26. kürsat bey özür dileyerek bu kitapın hayal ürünü olduğuna inanmıyorum.
    okurken bazı yerlerini ikilemek zorunda kaldım.
    bu kitapla ilgili aklım o kadar dolu ki ne diyeceğimi bilmiyorum.

    Beğen

  27. sayın yazarım ve cok kıymetli okuyucular ben bu satırları tokattan yazıyorum kod 0 kitabını tokatta aramadıgım sormadıgım kitapcı kalmadı ama ne yazıkki bir türlü ulaşamadım kitaba lütfen bu kitaba nasıl ulaşa bilirim bana yardım edin çok teşekkürler recepkaraca_1967@hotmail.com

    Beğen

  28. Sayin yazar kitabinizi heycanla okudum.sizi tebrik ederim kitabinizin devami ne zaman cikicak merakla bekliyorum.maile gecerseniz sevinirim

    Beğen

  29. Kitabınızı halen okuyorum ve beğendiğimi söylemek isterim. Ancak kitapta Atatürk’ün mirasını manevi oğluna ölmeden saatler önce verdiği ve manevi oğlunun o zaman henüz bir çocuk olduğu yazıyor. Yukarıdaki Abdürrahim Tuncak hakkındaki bilgide ise Atatürk öldüğünde 30 yaşında olduğunu görüyoruz. Bu kitap gerçekten okuyucunun aklında ‘acaba?’ sorusunu uyandırıyor fakat böyle bir hatanın da olmaması daha etkileyici olurdu.Yeni romanlarda buluşmak üzere. Başarılarınızın devamını dilerim…

    Beğen

  30. Sayın çağıl kitabını okudum kaleminin nekadar kuvvetli olduğunu göstermişsin yalnız kitabın başında atamızn manevi oğluna bıraktığı vasiyetten bahsetmişsin bu vasiyet doğrultusunda bir yeraltı teşkilatı kurulduğunu belirtmişsin ve bu teşkilat üyeleri devletin önemli makamlarına atanmış ve devlet kararlarını etkilemiş diyorsun.Şuanda dava süreci devam eden bir davamız var ergenekon adında ve bu davaya göre bazı gizli teşkilatlar devletin kararlarını etkiliyor. Senin kitabında da buna benzer bir teşkilatlanma var ve bu teşkilatın kurucusu mustafa kemal onun vasiyeti üzerine kurulmuş bir teşkilatlanma diyorsun. sen atamızı neyle suçladığının farkındamısın.

    Beğen

  31. Merhaba,

    Oncelikle kutlarim cok ozel bir eser. Tabiki bir takim konularda donanimli olmaya ihtiyaci var okuyan kisinin.. Aksi takdirde cok anlamlandiramayabilir. Derin gerceklere acilan, gizli bir gecidin icindeki yön tabelalariyla dolu bu kitap.. Devamini bekliyorum sabirsizlikla.

    Beğen

  32. Merhaba Burak bey KOD 0 gerçekden çok özek bi eser.En kısa zamanda bu eserin 2. bölümünü bekliyorum.Takdire şayan bi eser.Saygılarımla

    Beğen

  33. gerçekten abartısız söylüyorum dehşet bir kitap insanın daha öğrenecek ne kadar çok şeyi varmış enfest bir kitap bir sürü gizli kapaklı bilgiye ışık tutuyor. yeni öğrendiğim bir sürü bilgiyi birde yanlış biliyorsam ağzımı açarak kulaklarıma inanamayarak okudum. inşallah kitabın biten nişantaşındaki dehlizden devamı gelir. Bizim TÜRK gençliğine kitab okuta bilme işini yapabilmek için bu kitap pilot kitab olsa gerçekten ülkemizde kitap okuma oranı %75 artar diye düşünüyorum küçük görünümlü büyük bilgili bir ansiklopedi gibi.
    SORU:Kitabın orta kısmında Algan bey PROFÖSÖRÜN ÇALIŞMA ODASINDA DUVARDA BİR YAZI OLUYOR. YAZInın sonuda & BEN ORADA OLACAĞIMLA BİTİYOR & özlü bir söz bu yzı hakkında ayrıntılı bilgisi olan varsa lütfen düşüncelerini yorum bölümüne yazabilir mi

    Beğen

  34. Burak Bey bu romanla bütün düşüncelerim değişmiş durumda insana gerçekten “ACABA” sorusunu sorduran ve Türk milletinede ders verici şeyler va riçinde örneğin Kitabınızda Bir Prof. Algan beye gerçeği anlatırken Amerika yaşam alanı arıyordu gibi yazılar vardı orda aldım ben dersimi aynı zamanda Türk milletinin uyuduğunu uyanması gerektiğide yazıyor orda… Kitap ucu açık bitince inanamadım gözlerim doldu heryerde araştırdım fakat hala devamını bulamadım. ACİLEN KİTABINIZIN DEVAM SERİSİNİ BEKLİYORUM !

    Beğen

  35. benim msnme 2.sini çıkardığında haber gönderin kürşat bey.zira bu pars her kitabı beğenmez.kurgu fena değil..ancak şu maya olayları pek mantıklı gelmiyor..her neyse piyasaya çıktığında mutlaka haber yollayın.unutmayın bu pars kitabınız çıktığı anda ilk aln kişi…mutlaka haber verin…saygılar…..

    Beğen

  36. yorumları okudum. İnanıyorumki 2. kitabınızda ayrıntıları daha açık bir şekilde yer vereceksiniz.İlk kitabınız giriş niteliginde genel bir bilgi ve 2. kitaba hazırlıktı bana göre .Devamını büyük bir zevkle bekliyorum.

    Beğen

  37. Kitabınızın 1. cildini bitirdim ve sabırsızlıkla 2. cildini bekliyorum. Eylül ayından söz ediliyordu ama kitap çıkmadı sanırım. Kesin tarihi merak etmekteyim. Bu site vasıtasıyla biz sevenlerinize tarihi bildirirseniz bizde acaba yayınlanmıyak mı endişesinden kurtuluruz diye düşünmekteyim. Saygılar…

    Beğen

  38. Sayın Çağıl, kitabı okurken farkettim ki bu olayların çoğu şöyle ya da böyle bir şekilde kulağıma geldi. Ama hiç bu kadar güzel harmanlanarak okumamıştım. İtiraf etmeliyim ki bazı konular çok tekrarlanmış ve bu da kitabın büyüsünü az da olsa zedelemiş.
    Kitabı okurken hep sonucu merak ettim ama sonunda bitmediğini görünce şaşkınlığa uğradım. Bildiğim kadarıyla 2. Bölüm şubat ayında dağıtıma başlanacakmış, ama o zamana kadar aklımdaki havada uçan bir sürü soruyla uğraşacağım.
    Ama tahminimce Kod 56 4. parçayı bulacak kişi, profosör de Alagan’ı çözmeye çalışan zararlı örgütten, Tiraje Hanım ile işbirliği yaptılar gibi geliyo, umarım şubattan önce çıkar kitabınız yoksa oturup ben yazacağım:)
    Yazdıkça bu konuda tecrübe kazanacak, kazandıkça Türk Milleti’nin gururu olacaksınız..
    Çalışmalarınızda başarılar diliyorum, saygılar…

    Beğen

  39. sayın çağıl herşeyden önce romanınızın bir kurgudan ibaret olduğunu düşünmüyorm.ve sizi tebrik ediyorum milletimizi en açık şekilde bilgilendirmişsiniz.ayrıca eleştiri metinlerinlerinde malesef kimsenin konuyla ilgili en ufak fikri olmadığı kanısına varıyorum malesef…ve bundan sonra dilerim arkadaşlarım eleştirmeden önce bilgi toplamak ister.

    Beğen

    1. Selamlar,

      1. ve 2. bölümleri satın almak için aşağıdaki linke tıklayıp, formu doldurmanız kafidir. Kapınıza kadar bizler göndermekteyiz. Kargo ücreti ödemiyorsunuz. Sadece ürünün bedelini ürünü teslim aldığınızda ödüyorsunuz.

      Saygılar..

      Beğen

  40. Sayın Çağıl kitaınızı okudum 4 gün içerisinde bitirdim harika bir araştırmacı yazarsınız.Hayal ürünü olmasına rağmen bir an gerçek zannettim.Sizi gönülden tebrik ederim.

    Beğen

  41. bu kitabı bi internet sitesinde gördüm biraz araştırdım burayı buldum…yazar bey size söylüyorum msnimi yazdım.17 yaşındayım kitabınızı ÇARŞAMBA 28.04.2010 da sipariş etsem ne zaman elimde olur.kargo ücreti yoktur İNŞALLAH.bu kitabları okumam lazım..ACİL cok önemli..beni msnden bulurmusunuz.sizinle konusmak isterim…saygılarımla.bide bu seri sadece 2 kitapmı yani biri agarta ve şamballahtan diğeride yonca operasyonumu yoksa başkasıda varmı…sevgi ve saygılarımla…ankaradan mehmet.

    Beğen

    1. Selamlar,

      Öncelikle göstermiş olduğunuz yakın ilgiden ötürü teşekkür ederim. Sitemizin ana sayfasındada belirttiğimiz üzere, Kod Sıfır eserlerini gene kendi online satış sitemizden temin edebilirsiniz. http://www.burakitap.com

      Türkiye’nin neresinde olursanız olun, kargo ücreti ödemiyorsunuz. Maks 3 iş gününde elinizde oluyor.

      Kod Sıfır serisi şimdilik 2 bölümden oluşmaktadır. Bunları web sitemizden hemen temin edebilirsiniz.

      Saygılar.

      Beğen

  42. ben kitabınızıı ceza evınde okudum ve 2 arıyorum suan yenı talıye oldum emın olun bır cok yerde konusulan bır yazarsınız basarılarınızın devamını beklıyoruz

    Beğen

    1. Selamlar,

      Öncelikle çok teşekkür ederim. Allah yeni hayatınızda başarılar nasip etsin inşallah. Romanın 2. bölümünü artık kendi sitemizde satışa sunuyoruz. Çünkü sizlerde takdir edersiniz ki doğru söyleyeni heryerden kovarlar. Bizimkide o misal. Kimse yer vermiyor romana. O yüzden http://www.burakitap.com adresinden satın alabilirsiniz.

      Selametle..Saygılar Sevgiler..

      Beğen

  43. şimdi kitap belki güzeldir belki değildir. ama Atatürk üzerinde hayali senaryolar uydurmak bence hoş değildir. Kitapta Atatürkün zehirlendiği anlatılmakta ve kod0 adlı kişiye yazmış oldugu vasiyet kitabını ve gizli bir örgüt kuruldugunu anlatmadır. daha kitabın başlarındayım. yazar a soruyorum, neye dayanarak Atatürkün zehirlendiğini yazıyorsunuz, bu bilgi gerçek mi, hayal ürünü mü? Atatürk üzerinde hayalperest şekilde roman yazmayı kesinlikle bırakın.

    Beğen

  44. Öncelikle böyle bir kitabı okuyucularla buluşturduğunuz için çok teşekkür ederim size.Ben kitabı öğrenci evinde kalırken arkadaşım sayesinde okumuştum o çok beğenmiş okumamı istedi bende 2 günde bitirdim gerçektende söylediği gibi harikaydı ama beni sıkan tarafı Algan beyle ,prof. konuşmaları mutlaka 2. okicam saygılar daha bilinmedik ve gizemli olması temennisiyle

    Beğen

  45. Öncelikle bu roman serisini yazdığınız için size çok teşekkür ederim. Romanda olaylar çok güzel kurgulanmış. Kitabı çok kısa bir sürede bitirdim. Açıkçası kitabı çok geç okuduğum için hayıflandım kendi kendime. Romanda anlatılan gizli teşkilatlardan olsun marduk gezegeni atlantis kıtası hakkında naçizane bilgi sahibiyim biraz. Yani anlatılanlar bana pek yabancı değil. Açıkçası bende bu romanın hayal ürünü olduğuna inanmıyorum. Saygılar.En kısa zamanda 2. bölümü okuyacağım inşallah.

    Beğen

  46. Burak bey ben o siteden sipariş vermiş bulundum dün.şimdi söylemiş olduğunuz siteden de verirsem 2 sefer sipariş vermiş olur muyum?diğeri ne olacak?bilgi verirseniz memnun olurum.teşekkürler

    Beğen

  47. Kitap bana göre çok güzeldi kitabı askerdeyken okuma fırsatı bulmuştum ufak tefek hatalar vardı ama olsun genede okumaktan zevk aldığım kitaplar arasındaydı ama merak ediyorum 2.bölüm varmı çünkü birinci bölüm öyle biyerde bittiki ikinci bölüm yoksa eğer boşuna zaman kaybı olmuş olur benim için…

    Beğen

  48. Selamlar,
    Kitabı okumaya başladığımda bukadar beğeneceğimi düşünmemiştim.Büyük bir merakla okudum. Birçok şeyi farketmemi sağladı bakış açım değişti resmen.
    Kurgu ve karakterler müthişti. Açıkçası bunları yazarken inanarak yazdığınızı düşünüyorum.
    Merak ettiğim; kurguyu ve karakterleri neye göre yazdınız? Hangi kaynaklardan yararlandınız?

    Beğen

    1. Selamlar,

      Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü teşekkür ederim. Genel bir sorudur aslında bu. Ancak her zaman söylediğim gibi herkes inanmak istediği gibi bakar ve yaşar hayatı boyunca. O yüzden sizlerin neye inandığınız yada inanmak istediğinizde önemli. Ben kendi gerçeklerimi tez ve antitez olarak bir kurgu içerisinde kullanmaya çalıştım. Ortaya ilginç bir kurgu çıktı. Ben bile bazen okurken şaşkınlık geçiriyorum. Kaynak olarak birçok kitap ve söyleşi diyebiliriz. Ancak senelerin çalışması olan bir yapıttır bu. O yüzden tek tek saymam mümkün değildir. Ancak çoğu kendi özsüzgeçimden geçen bir yorumlamadır.

      Saygılar Sevgiler.

      Beğen

  49. Merhaba,

    Öncelikle Kod 0 kitap serisinin 1. bölümünü oldukça başarılı buldum.
    Bu konuda hiç bilgisi olmayan birinin sadece ilgisinin olması bile kitabı okuyup anlaması için yeterli olacak şekilde kurgulanmış bu anlamda yazarı tebrik ediyorum.
    Ayrıca ezoterik konular daha çok soyut kavram ve olaylara dayandığından birçok teoriyi de yıllarca beraberinde getirmiştir bu kadar çok teori ve yılların detaylı birikiminin gayet başarılı ve sürükleyici sentezi, anlatımı olmuş.
    Serinin sonunu henüz bilmiyorum ama 1. bölümün doğru bi başlangıç olduğunu düşünüyorum.

    Teşekkürler Kürşat Burak ÇAĞIL

    Beğen

  50. Burak bey ben bir şeyi anlamadım kitabın tanıtımında uzun süren araştırmalar sonucu kitabı yazmışsınız yazıyor ama en altta da Bu eserde ismi geçen kişi ve kurumlar Kurgu’nun güçlenmesi için birebir aynı olarak kullanılmıştır.

    Ancak gerçekle hiçbir alakası yoktur.

    Eser, TAMAMEN hayal ürünüdür. yazıyor. şimdi mayalar,sümerler,marduk gezegeni vs. gibi bilgiler gerçekmi? Cevap verirseniz sevinirim .unutmadan illuminatinin geri sayım sonucunda ne yapacağı hakkında bilginiiz varmı?

    Beğen

    1. Selamlar,

      Bir Eserin Gerçek Olup Olmaması İçin Birkaç Özelliğin Bir Arada Olması Gerekir. Burada Önemli Olan Eserin Bir Araştırma Kitabı Değil. Aksine ROMAN Olmasıdır. Roman Bir Hikaye Üzerine Kurgulanan Yaşamdır. Yaşamdan Kesintilerdir. Abartılar, Teşbihler vs. Yapılabilir. Önemli Olan Özettir. Anlatılmak İstenilendir. Romanın Bütün Bölümlerinde Dikkat Edilirse Bir Gerçeğin Gerçek Olabilmesi İçin Öncelikle GÖzünüzle Görünmesi, Kulağınızla İşitilmesi, Elinizle Tutulması Ve Kalbinizde Desteklenmesi Şarttır. Aksi Takdirde Bir Olguyu Savunurken Hataya Düşmeyelim. Biz İnsanları Tesir Altına Alan Gerçek Sandığımız Cümleler Fikirler Olmuştur. O Yüzden Bir Şeyi SAvunuyorken Aynı Hataya Biz Düşmeyelim. Kim Olursa Olsun, Ne Söylenirse Söylensin Gerçek Olma Şartları Elzemdir.

      Sonuç Olarak, Anlatılmak İstenilen Daha Önemlidir. Yani Romanın Özeti. Bence Orası İle İlgilenirseniz Daha Verimli Sonuçlar Alacaksınızdır. Diğer Sorunuza Gelince Bahsetmiş Olduğunuz Kuruluş Yada Her Ne İse Gidip Onlardan Cevap Beklenmelidir. Ancak Bizim Fikrimize Göre Bu Tarz Kuruluşlar Sapkın, Aldatıcı, İnsanları Oyalayıcı Masonik Örgütler Çalışmalardır. Önem Vermemek Gerekir. Amaçlar Gayeler Bizlerin Kafasını Bulandırmak Gerçekten Uzaklaştırmaktır.

      Saygılar Sevgiler.

      Beğen

  51. Kitabı yeni bitirdim.Elden bırakılamayacak kitaplardan,olduğu aşikar.Kurgu kusursuz,o kadar bilgi okuyucuyu hiç sıkmayacak şekilde mükemmel bir şekilde verilmiş.Ana temanın yanısıra;psikolojik,felsefik,yer yer yaşamsal tespitler yerinde,eğitici,öğretici.Fakat okurken insan bu kadar gerçeği aynı anda bilmenin ağırlığını yaşamıyor değil.Beyin yorulmaz da,psikolojik yorulma söz konusu oldu zaman zaman.Ve meraklıların mutlaka okuması gerekiyor diye düşünüyorum.Uzatmadan takdire şayan bir eser.Başarılarınızın devamını diliyorum…

    Beğen

  52. Akılda onlarca soru uyandıracak okunası bir kitap. Anlatımı da oldukça etkileyici ve bir o kadar da akıcı. Bir solukta okunacak ve beynimizi biraz olsun düşünmeye iterek bazı gerçekleri görmemizi sağlayan bir eser. Kesinlikle tavsiye ederim.

    Beğen

  53. Kod 0 dışındaki diğer kitaplar ne zaman tekrar basılır.Açıkçası kitabın tadı damağımda kaldı ve 2.5 yıldır düzensiz bir şekilde de olsa hala arıyorum

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.