Fikr-i Zikr-i

Selamlar Cümleten;

 

Büyüklerimiz Ne Güzel Demiş;

 

‘Dervişin Fikr-i Neyse Zikr-i De Odur!’

 

Yani Bir İnsanın Gün İçerisinde Aklı Sürekli Olarak Ne İle Çalışıyorsa; Sonuç Olarak Da Her Hareketi O Uğurda Can Buluyor.

 

Örnek Vermek Gerekirse: Bir Adamın Aklı Sürekli Olarak Cinsi Münasabetlerle Haşır Neşirse; Nefes Aldığı Süre Boyunca Her Gördüğünü De Öyle Hayal Ediyor. Yani Farklı Bir Bakış Açısı İle Putu, Rab Noktası Cinsi Hadiseler Oluyor. Tüm Gayesini, Çalışmasını Da Bu Uğurda Yapıyor. Çünkü İrtibat Noktası ve Tatmin Olduğu Yer Orası. Onu Elde Etmek İçin De Elinden Geleni Yapıyor. Yalan, Riya, Kandırma, Aldatma. Bir Bakıma O Yoldan Geçen Her Şey Mübah Oluyor Onun İçin. Vesselam.

 

Şimdi Gelelim Canım Ülkemize.

 

Ne İle Hal Oluyor? Putu Nedir? Rab Noktası Nedir? İzlemek, Gözlem Yapmak Gerekir. Lakin İşimiz Zor Değil. Koca Gibi Gözüken Seksen Milyona Yakın Olan Bir Milleti Analiz Etmek Artık Çok Kolay. Çünkü İnternet Denilen Oluşum Her Bireyin Nabzını Sanki Tutar. Herkesin Aklı Bir Olur Bu Mecrada. Fikirdaşlar Tatmin Olur. Yazılanlar, Paylaşılanlar Aslında Birçok Gerçeği Gözler Önüne Serer. Sosyolojik Neticeleri İkram Gibi Sunar Arzu Edenlere. Lakin Nasıl Baktığınızla Alakalıdır İnternete De. Hani Yazımızın Başında Dediğimiz Gibi Fikir Ne İse Zikirde O Oluyor İşte.

 

Demek Oluyor Ki, Amacı Cinsi Münasebetler Olan Bir İnsan Sürekli Olarak Bir Nimet Olarak İnterneti Kendi Amacı Doğrultusunda Kullanıyor. ‘Aman Hoş Bir İnsan Bulsam Da Hemen Tanışsam!’ Derdine Düşüyor. Veyahut Daha Aşağı Arzularla Yananlar Da, Onlar Gibi Yananlarla Buluşuyor. Velhasıl Kelam, Sonuç Olarak Herkes Aradığını Bir Şekilde Öyle Ya Da Böyle Yerini Buluyor. İnsan İşte. Lafa Söze Gelmez. Yapar Yapacağını.

 

Şimdi Sözü Eden; Elden Değil Kendinden Bahsetmelidir Muhakkak. Bizlerinde Derdi İnsan Olduğu İçin Her Halimizle İnsanı Gözlemleyen ve Sonuçlar Çıkarmaya Çalışan Hallerimiz Elbet Bazı Gerçeklere De Ulaşıyor. İşte Bu Tespitler Genelinde Şunu Arz Edebiliriz Ki, Milletimizin Rabıtası, Pusulası Mutlak Değerden Kaymış ve Daha Madde Dünyası İçerisinde Nefes Alır Olmuştur. Lakin Sözlerimizi İspata Götürmek De Elzemdir.

 

Uzaklara Gitmeye Gerek Yok. Şu Anımıza Bakalım. Hem De Şu Ana. Koca Bir Milleti ve Dolayısı İle Devleti Nasıl Anıyoruz? Nasıl Biliyoruz? Nasıl Tartışıyoruz?

 

Dedikodu, Gıybet, Kasetler, Montaj, Rüşvet, Yalan Dolan, Riya, vs…. (saymakla bitmez)

 

Koca Türkiye Cumhuriyeti: Kasetler Mevzuatı İle Şekil Alıyor. Ne Garip Değil Mi? Ne Hale Geldik!

 

31 Mart, Menemen, Gezi ve Nice Olayların Arkasında Dönen Oyunlar Hep Aynı, Oyunu Kuranlar Bile Aynı. Sadece Alet Olanlar Farklı. Lakin Onlarda Asil Bir Millet Olan Türk Milleti İse Oyuncular Da Aynı Diyebiliriz.

 

Olayların Temelinde Genelde İdare Olur. Onlar Ya Hain, Ya Vatanı Satıyor, Ya İrtica, vs.. Halk İse Masum Lakin Cahil. Her Söze İnanıyor. Bunu Bilen Yıkıcı Tiplerse Ellerinden Geldiğince Aslında Bir Milleti Yıkmak İstiyor. Koca Koca Laflar Eden Milliyetçi Veyahut Dindar Gibi Gözükenler Aslında Tek Gaye İçin Savaşıyorlar. Türkleri Olabildiğince Uyutmak ve Geriye İtmek. Çünkü Temelinde Ne Olursa Olsun Olan Gene Millete Oluyor. Sanki Devleti Yönetenler Uzaydan Gelmiş Gibi Görülüp, Onlar Hain Deniliyor ve Halk Kendini Masumiyet Müzesinde Bir Değer Gibi Görüyor. Oysa Unutuluyor Ki,

 

‘İnsan Ne Ekerse Onu Biçer!’

 

İşte Bir Güzel Söz Daha Büyüklerimizden. Mübarekler İşi Biliyormuş Da Bizlere Pek Öğretememişler. Sadece Söz Etmişler. 🙂

 

İşin Astarını Bilmeden Konuşmak, Ahkam Kesmek Artık Moda Oldu. Hatta Moda Olmaktan Öteye Geçerek Adetleşti. Normal Karşılanıyor. İki Boş İnsan Bir Araya Gelince Zamanı Doldurmak Adına Ağız Pezevenkliği Yapıyor. Kendisine Yapılmasından Ciddi Rahatsızlık Duyulan Nice Söylemleri Gene Kendi Yapıyor. Ne Garip Bir Tezatlık Değil Mi? Yani İnsanın Şuur Mekanizması Çalışmıyor.

 

Peki Neden Bunlar Oluyor? Konumuzun Başında Da Belirtiğimiz Husus İçerisinde Anlıyoruz Ki, Bir İnsanın Eğer Günü Dizi İzlemekle, Müzik Dinlemekle Geçiyorsa Elbette Hayatı Da Bir O Kadar Filmsi Oluyor. Kasetler Havalarda Uçuşuyor. Hayatı Film Olanının Da Hali Bir O Kadar Film Oluyor. Fikir Zikir. Ne Hoş Değil Mi!

 

Boşluktan Doğan Gaflet. Gerçek Amaç ve Gaye Uğurunda Harcanmayan Zamanın İhaneti. Geri Döngüsü. Herkes Şikayetçi Ama Kimse Bir Şey Yapma Derdinde Değil. Sağlam Bir Şamar Atılması Gereken An. Hadi Canım Sende Yürü Git Denmesi Gerekir. Lakin Denmiyor İşte. Denemiyor. Seviliyor Vatan, Millet. Zorluk Olacak Ki, Birileri De Düzeltmek Uğuruna Can Feda Etsin. Değil Mi Efendim? Değil Mi?

 

Manşet Haberleri İle Büyüyen Nesil Elbette Hakikat Üzerinden Değil Dedikodu İle Yönetilecektir. Burada Şaşılacak Bir Şey Yok. Lakin Uzaktan Kıskıs Gülenler (Gülen) Elbet Bir Gün Hesap Verecektir. Lakin İsteriz Ki, Bu Asil Millet Bir Kez Daha Aslına Rücu Etsin ve Gerekene Gerektiği Gibi Yanıt Versin. Uyanmak ve Uyandırmak. Bilmiyorsa İnsan Ne Diye Suçlamak! Bilmiyor Bilemiyoruz Elbet. Yoksa Bilsek Yapar Mıyız!

 

Uzun Lafın Kısası, İnsan Öncelikle Kendi İle Yapacağı Savaştan Galip Gelmelidir. Yoksa Yarım Bıraktığı Hatta Kaçacak Delik Aradığı Harbın Uzaklarında Olan Savaşlara Katılması Nahoş Bir Haldir. Çünkü Ne Yetkisi Ne Cüreti Vardır. İnsan Koca Bir Kainattır. Bu Sebeple Önce Kendi Dünyamızın Efendisi Olalım Da Sonrasında Diğer Tahtlara Laf Edelim. Tozlarını Alalım. Yoksa Bu Gelgitler, Nahoş Durumlar, Dedikodularla Halimiz İçler Acısıdır. Uyanıklar Çıkar Yönetir İşte Adamı. Diğer Uyanıklar Da Saftirikleri Dürter Sopaları İle .. Vesselam.

 

(KBÇ)

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.