Akıl – Gönül Oyunu

Selamlar Cümleten,

 

Hayatı Maddeden İbaret Sananların Elbette Tüm Olayları Gönül Süzgeçinden Geçirmeden Akıl Yolu İle Bulma ve Çözme Gayreti Sonuçsuz Kalmış, Abandıkça Da İnsanı Akıl Yönünden Yormuştur. Bu Yorgunluk Öyle Görünür Hale Gelmiştir Ki, Yaşadığı Dönemin Nice Sorununu Anlamakta Yetersiz Kalmış ve Ne Yaptı İse Kendine Yapmıştır.

 

Özellikle Günümüzün AKıl Oyunlarından Bir Tanesi Olan Ülke Yönetiminde Bu Tarz Sıkıntılar Görünür Hale Gelmiştir. Amacımız Taraf Olmadan Mutlak Gerçekleri Farklı Bir Gözle İzahat Etmek ve Düşünme Adına Tartışmaya Açmaktır. O Yüzden Sözlerimiz Sanılmasın Ki, Sadece Tek Tarafa Yüklenir. Aksine Her Yöne Düşünmesi Gerekenleri Anlatmaya Çalışır.

 

Konumuzun Daha Hızlı Anlaşılması İçin Örnekler Vererek Gitmekte Yarar Görüyoruz. Bu Sebeple Hassas Konuları Ele Almak Şart Olmuştur.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Çok Sevenler Olduğu Kadarı İle Hiç Sevmeyen Hatta Nefret Edenler De Mevcuttur. Bunu Kimse İnkar Edemez. Lakin Söylemek İstediğimiz Farklı Bir Şeydir. Sevenlerin Neden Sevdiği Acaba Bilinmekte Midir? Gerçekten Ama Gerçekten Atatürk Bilinip, Tanındığı İçin Mi Sevilir Yoksa İçten Gelen Garip Hislerden Dolayı Mı Sevilir? Yani Akıl Katmadan Gönülden Sevilmez Mi? Herkes Kendisine Sorsun!

 

Çünkü Biliyoruz Ki, Atatürk’ü Sevenler Hatta Bedenine Adını Dövme Yaptıracak Kadar Kazıyanlardan Tutunda Birçok İnsan Onu Bilmeden Sever. Yani Bilse Dahi Birkaç Bilgiden Öteye Geçemeyen Şeyleri Söyler Durur. O Halde Sevgi Dediğimiz Şeyin Akıldan Değil Gönülden Çıktığı Aşikardır. Yani Aşk Dediğimiz Şeye Akıl Katılmaz. Gönül İşleridir Aşk Meseleleri. Bunu Da Sanırım Aşkı Tecrübe Etmiş Her İnsan Bilir. Bilmeyenler de Tecrübe Eder, Sözümüze Gelir.

 

O Halde; Atatürk’ü Severiz Lakin Gerçek Anlamda Tanımadığımız, Bilmediğimiz İçin Severiz. Çünkü Sevgimiz İçeriden Ta Derinliklerimizden Gelir. Sımsıkı Yapışırız Ona. Hatta Biri Laf Söylese Ona Karşın, Kendimizden Daha Büyük Değer Görür, Canla Başla Karşı Çıkarız. Çıkıyoruz Da. Demek Oluyor Ki, Bazı Şeyler Sevgiye Dair Her Daim İçten Gelir. Sebebi Yoktur. Akıl Almaz. Alamaz. Çünkü Aklın Haddi Değildir Sevmek. Sevmek Gönül İşidir.

 

İşte Tüm Bu Bilgiler Neticesinde Sevmek Dediğimiz Şey Gönülden Çıkar ve Kutsaldır. O Yüzden Değerlere Söz Edilmemeli, El Uzatılmamalıdır. Bu Yüzden Kainatın Tek Örneği Olan Peygamber Efendimiz Buyurmuşlardır Ki,

 

‘Ölülerden Elinizi Çekiniz, Dil Uzatmayınız!’ ‘Değerlere Küfür Etmeyiniz Ki, Onlar Da Sizin Değerlerinizi Hiç Etmesin’

 

Anlaşılıyor Ki, Gönülden Gelen Sevgiye Dair Söz Edilmemelidir. Şimdi Atatürk Tanınmadan Sadece Birkaç Değerli Bilgi Üzerinden Sevilyiorsa ve Akıl Bunu Anlamakta zorluk Çekiyorsa; Bilinmelidir Ki, Bu İş Gönülden Çıkar, Doğar ve Büyür. Yani Severiz Ya Da Sevmeyiz, Lakin Değerlere Söz Etmemeliyiz. Kaldı Ki, Şimdi Farklı Bir Yönden Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Olan İnsanı Çok Seven Ancak Bir O Kadar Nefret Eden De Mevcut. Hatta Öyle Bir Hale Gelmiştir Ki, Her İki Tarafta Birbirini Aptallıkla Suçlar!

 

Onca Yazılan, Söylenen İş Varken, Nasıl Olur Da Bu İnsan Hala Sevilir Veyahut Sevilmez Denir.

 

Her İki Kutup Da Bunun İşini Akıla Yükler. Lakin Akıl Almaz İşler Döner. Hatta ve Hatta İnsanlar Kendince İtiraf Eder ve Der Ki,

 

‘Yahu! Bunca Olaydan Sonra Hala Bu Adam Nasıl Sevilir. Aklım Almıyor!’ ya da tam tersi söylenir..

 

İşte Görülüyor Ki, Sevgiye Akıl Katılınca Bir Sonuç Alınmıyor. Sizler Nasıl Ki, Atatürk’ü Tanımadan, Etmeden Sadece Klasik Bir Kaç Bilgi İLe Seviyor ve Koruyorsanız, Onlar Da Kendi Yönetenlerini Bir O Kadar Seviyor Ve Korumak İstiyor. Onlara Göre Atatürk Sevgisi Yersiz ve Abartılı Olduğu Kadar Sizlerin De Atatürk Sevgisi Bir O Kadar Yersiz Ve Abartılı Kaçıyor. Aklı Almayanlara Bir De Gönül İle Yaşamalarını Elbette Tavsiye Ediyoruz. Şekil ve Madde Aleminden Çıkıp Gönül Alemine Davet Ediyoruz.

 

Sonuç Olarak Şu Anlaşılıyor Ve Görülmesi Lazım Gelir Ki, Sevgi İşine Akıl Katılmaz. Katılırsa Da Akıl Almaz İşler Olur. Oluyor Da. Birbirimize Hakaret Edip; Sen Aptalsın! İşte Bak Bu Millet Koyun Dedikçe Karşı Tarafta Bir O Kadar Sizlere Abanır Ve Sevdiğine Daha Çok Yapışır. Hayat Hep Böyledir. İnsan Bu; Söze Lafa Gelmez. Sevdimi Tam Sever. Hatta Tüm Dünya Önünde Dursa Gene O Sever Hatta Canını Hiç Eder, Gene Sever.

 

Atatürk ve Başbakan Aynıdır. Hatta Nice Değerli İnsanlar Da Aynıdır. Şimdi Şekil Aklında Ki, İnsanlar Hemen Atatürk İle Başbakanı Nasıl Bir Edersin Diye Sorar. Onlar Sormadan Biz Söyleyelim.

 

Bir Yaprak Bile Bir Diğerine Benzemezken Elbette Konu İnsan Olunca; Kimse Kimseye Benzemez. Haşa ve Kella. Her Birinin Ayrı Bir Tecellisi, Sıfatı Makamı ve Değeri Vardır. Sizin İçin Değerli Olmayan Bir Başkası İçin Değersiz Değildir. Olamazda. İlla Benim Sevdiğimi Herkes Sevmeli Demek De Yersizdir. İşte Bunlar Akıl Oyunudur. Akıl İnsanları Birbirinden Eder. Etmiştir De.

 

Akıl Oyunlarına Gelmemek Adına; Herkes Sevdiği İle Yaşasa ve Onu En Azından Temsil Etse Belki De bu Hırgür Biter Ve Saygı Başlar. Saygının Olduğu Yerde İse Uzlaşma Başlar. İnsanlar Birbirini Dİnler, En Azından Anlamaya Başlar.

 

İnsanın Babası Değerlidir Lakin Bir Baba Hata Etmez Mi? Eder! O Halde Bir Başkasına Yapılan Hatayı Babanız Yapsa Ne Olur? Bir Düşünün! İçten İçe Babanızı Gene Savunmak İstersiniz. Dedik Ya Sevgi, Aşk Gönülden Gelir. Akıl Buna Karışamaz. Karışırsa Sıkıntı Doğar.

 

Seçimlerden Sonra ‘Aklım Almıyor Kardeşim Bu İşlere! Ne Aptal Bir Memleket, Ne Aptal İnsanlar Varmış’ Demek İşte Bu Kadar Yersiz Ve Ayıptır Söylemesi Aptalcadır. Herkes Senin Gördüğünü, Sevdiğini Görmek, Duymak Ve Sevmek Zorunda Değildir. Kutsal Değerler Olan Sevgi Yumağına El Atılmamalıdır.

 

Atılırsa Da İşte Eskiden Olduğu Gibi İnsanlar Düşüncelerinden Hatta Sevgilerinden Ötürü Birbirine Girer. Önce Kalp Kırmalar Başlar Sonra İse Bedenlere Yüklenir Bu Acı. İÇ Savaş Çıkar. Gerçek Düşman Unutulur Birbirimizi Yemeye Başlarız. Hemde Bir AŞK Uğuruna.

 

Velhasıl Kelam. Çok Söz Ettik Gene. Vaktinizi Çaldık. Afedersiniz. Lakin Son Sözlerimiz Olarak Empati Yapabilmeyi, Sevgiye Dair Olan Şeylerde Bir Kez Daha Düşünülmesi Gerektiği Gözükmektedir. Sapkın Atatürk Sevgisi İle Sapkın Başbakan Sevgisi Devam Etmektedir. Oysa Her Şey Yerinde Güzeldir. Eğer Bizim Düşüncelerimizi Merak Eden Var İse Onlara Ancak Biz:

 

‘Garip Bir Ademiz. Ne Yapacaksınız Bizim Düşüncelerimizi. Değerli Olan Sizinkiler.’

 

Deriz. Ancak İlla Merak Edilirse O Halde Şöyle Deriz;

 

Bizler Adamcılık Değil Fikirden Yanayız. Asl Olan Yani Mutlak Doğruların Yanındayız. Ve Her Şeyi Tadında Sevip Saymanın Yanındayız. Kimseyi Kendimize Kul Etmediğimiz Gibi Kimsenin De Kulu Olmayız.

 

Saygılar Sevgiler Vesselam.

 

(KBÇ)

 

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.