Öz Yorum!

Bazıları Benim Yeterinden Fazla Sosyal – Toplumsal Olaylara Taktığımı (onların tabiri) Ve İnsanları Eleştirdiğimi (onların tabiri) Düşünüyor, Söyleniyormuş.  Doğrudur. Ancak Bilinmelidir Ki, Kendimi Bildim Bileli Ben Böyleyimdir. Önce Kendini Sorgulayan, Yerli Bir Eden Sonra Çevresini Bu Konuda Yorumlayan (Eleştirmeyen) Bir Mahlukatım. Derdim İnsan Olabilmek. Yaptığım, Söylediğim, Yazdığım Herşeyin Altında Aslında İNSAN OLABİLMENİN Derdi Yatar. Yanlışlarım Yok Mudur? Elbette Vardır. Onlarla Büyüdüm, Geliştim. Ancak Bazı Şeyleri Net Olarak Su Yüzüne Çıkarmayı Başarabildim. Kimsenin Kimseyi Eleştirme, Kınama, Yargılama, Suçlama vs. Gibi Lüksü, Hakkı Yoktur. Ancak Kendince Yorumlayabilir ve Gene Kendince Doğru Olanı Tebliğ Edebilirsin. Aslında Nasihat Verene Değil Doğru Yaşayana İhtiyaç Vardır Bu Dönemde. İşte Öğrendiğim En Güzel Özelliğim Bu Oldu Seneler Sonrasında.

Derdi İnsan Olmak Olanın En Büyük Meziyeti Sanırım Gözlem Yapabilmesidir. Tepsitlerime Göre Empati Yapamama İse Belkide Şu An Ki Dönemin En Büyük Sıkıntısıdır. İnsanlar Birbirleri İle Olan Sorunlarını Konuşarak Gidereceğine Üçünkü Tekil Şahıslara Dert Yanarak Giderme Yoluna Gitmiştir. Oysa Ki Bu Çözüm Değil Düğüm Olan Sorunları Kördüğüm Haline Getirmiştir. Bunlar Hep Birer Gözlem İle Neticelendimiş Fikri Dönüşmüş Vakalardır. En Basit Bir Sorunu Dahi Konuşamayan Kitleler Haline Nasıl Geldiğimiz İse Ayrı Bir Sorundur. İşte İnsan Olma Derdinde Olan Şahsım, Belkide Bunları Hayatı Boyunca İrdeleyecek, Sorgulayacak Ve Kendince Doğru Olanı Ortaya Koyacaktır.

Dışarıdan Bakıldığında Söylenme, Eleştirme Gibi Gözüksede, Derinliklerinde Neler Yattığını Keşke Biri Yakama Sarılıp Hesap Sorsaydı. Bu Adamın Derdi Nedir Diye. Onu Bile Sormayıp Herşeyi Çok Bilen Sandığımız Benliğimiz Hemen Sıfatlar, İsimler Taktı Duruma. Varsın Olsun. Er Yada Geç Doğru Olan Netleşecektir.

Bazıları Gibi, Ne Kendimi Dinlemekten Nede Çevremdekilerin Söylenmesini Duymamazlıktan Geldim. Bir Dert Varsa İnsan Olan Söylenir. Söylenirde Bir Çare De Arar. Nasıl Ki Hasta Olunduğunda Köşe Bucak Doktor Aranıyorsa Neden İnsan İçindeki Sesin Haykırışlarına Doktorunu Aramaz. Herşeyi Ararızda İnsan Olanı Aramayız.

Bazıları Gibi,Yastığa Başını Koyduğunda Horul Horul Uyumaya Başlıyorsa, Bizler Yapamıyoruz Bunu. İnsanlığın Ağır Yükü Omuzlarımızda İken Uyumak Küsüyor, Kaçıyor Bizden.  Sadece İyi Olmak Yetseydi Toplum Şu An Ki Cennetini Yaşıyor Olurdu. Veyahut İyi Niyet İle Bu İşler Çözüme Kavuşsaydı Sanırım Sorun Denen İllet Bu Mahalleye Uğramazdı. Oysaki Görülüyor Ki, Ne İyi Niyet Nede Sadece İyi Olmak Yeterlidir. Bulaşıcı Bir Hastalığın Kol Gezdiği Topraklarda Tedavi Bulundu İse Bunun Acilen Duyurulması, Tedavi Yöntemleri Geliştirilmelidir. Bu Elzemdir Bir Reaksiyondur. Yoksa Emanete İhanettir.

İnsanoğlunun Derdini Dert Etmiş, Yükünü Sırtlamış Bizler Belkide Yarınlar İçin Bir Umut Olacağız.  Diğerleri İçin Bizler; Söylenmiş, Eleştirmiş, Takmış Olalımda Varsın Olsun. Bizler Saygı Duyalım. Es Geçelim. Geçelimde Takılıp Kalmayalım Onların Kaldığı Yerde. Kendimizi Aşalım.

Ancak Şu Çok İyi Bilinmelidir Ki, Bu Yol Ne Diğer Yollara Benzer Ne De Aynı İstikamete Gider. Zorlukları, Çilesi, Derdi Bambaşkadır. Şeytan Daha Çok Dürter. Yoldan Çıkarmak İçin Engel Üstüne Engel Koyar Da, Vazgeçsin, Bıraksın İnsanlığı Kendi Haline İster. İşte Bu Gerçekler Doğrultusunda Elbette Hatalarımız, İncilttiğimiz, Kırdığımız, Küstürdüğümüz Kişiler Olacaktır. Ama Bilinmelidir Ki Hiçbiri İsteyerek Yapılmamıştır. Ara Sıra Ciddiyetimizi Gevşettiğimiz İçindir. Herkeste Olan Zaaflar İle Bizler De, Savaşırız. Bazen Yenilir Bazen De, Galip Geliriz. İşte Bu Yüzden Sırf İnsanlık Adını Kirletmemek Adına Kendimize Halen İnsan Demeyiz. Mahlukat Deriz. İnsan Olmak İsteriz De, Bu Yoldan Gideriz. Şimdiden Herkesin Affına Sığınırız. Üzdüğümüz, Kırdığımız, Taciz Ettiğimiz, Zorladığımız, Kirlettiğimiz, Ahını Aldığımız, Her Ne Kötü His Verdi İse Herşey ve Herkesten Özür Dileriz. Hakkımız Bizden Size Helaldır. Sizlerinde Helal Etmesini Arzu Ederiz.

 

Saygılar Sevgiler.

Kendini Arayan, Bulduğunda Haber Verecek Olan Mahlukat

Kürşat Burak Çağıl

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.