Kimbilir Belki De

Çoğumuzun Ölümden Sonraki Sürecinde Nasıl Bir Hesap Sorulacağına Dair Şüpheleri Mevcuttur. Yaşarken Yaptığımız Nice Hataların Bedelini Nasıl Ödeyeceğimizi Düşünürüz. Çoğu Zaman Korku ve Endişe İçerisinde Nefes Alışlarımız Olur. İşte Bazen Bu Korkular Bize, Biraz Olsun Çeki Düzen Verir. Bu Düzelmeler Her Ne Kadar İnançlı Gibi Görünse De, Aslında Temelinde Korkularımızın Ağır Bastığını ve Bir Çıkar İçin Romatımızı Doğruluğa Doğru Çevirdiğimiz Anlaşılır.

Acaba Bizlere Ölümden Sonra Bir Hesap Sorulmayacak Dense İdi Neler Olur, Neler Yapardık? Sanırım Çoğumuz Bunu Düşünmek Dahi İstemez. Ne Kadar Sapkın Yaşantılarımız Olduğunu Herkes Kendi İç Dünyasında Bilir, Yaşar. İnsanlık Biraz Olsun Nefes Alabiliyorsa Sanırım Bunu İnanç Kavramına Borçludur. Neye İnandığınız Çok Önemli Değildir. Eğer Bu İnanç Sizi Doğruluktan Ayırmıyorsa Zaten O İnancın Adı Aşktır. Allah (c.c.)’ın İnsanların Gönlüne Zikrettiği Aşktır. Lakin İnsan Bilmiyordur. Zaten Tüm Sorunlarımızın Nedeni Bilmemekten Gelir.
Kısaca Şunu Net Olarak Görebiliyoruz Ki, İnsanın Kendi Çıkarı, Menfaati Doğrultusunda Ne Var İse Ona Doğru Bir Yönelim Gösteriyor. Bu Bir Bakıma Haklı Bir Neden. Lakin Suistimale Da Açık Bir Neden. Herşeyin Fazlası Haram Olduğunu Bildiğimiz İçin Hayrın Fazlası Da İnsanı Yozlaştırabiliyor. Bu Yüzden Değil Midir Ki, Hem Rahmaniyet Hem De Şeytaniyet Vardır. Çoğu İnsan Allah’ın İnsanları Cezalandırdığını Düşünür Lakin İnsan’a Aşık Olan Bunu Nasıl Yapar Sorusu Hemen Akıla Gelir. Aslında Yanıtı Basittir. Ancak Bilmeyiz Ya Da Bilir Sanırız. Cehennemi Bile Cennetin Değerini Arttırmak, Farkı Göstermek İçin Yarattığını Kimseler Bilmez, Söylemez. Her Daim Cehennemin Korkunç Azaplarından Bahsedilir. Cennet İse Sadece Birkaç Huri Kelimesi İle Süslenir. Orada Bile Bir Çıkar Gözetilir. Dünya Hayatında Nice Güzelliklerden Mahrum Kaldım Ama Cennette Etrafımda Onlarca Huriler Olacak Gibi Sapkın Arzusu İle Dolar İnsanın Aklı. Akıl İşte, Gönlün Düşmanı. Ne Diyeceksin!
Demek Oluyor Ki, Aslında İkra (oku) Yani İlk Gelen Emri Dahi Bizler Okuyamamışız. Okumanın Aslında Kitapları Değil Gönlünde Ki, Sesi Okuman, Anlaman Gerektiğini Anlamamışız, Anlatamamışlar. Mechullerde Kalmış Okumak. Ama Nasıl Okumak!?
Hayat-i İlahinin İçerisinde Herşeyin Bir Tadı Vardır. Tadsız Hiç Bir Şey İnsana Keyif Vermez. Bu Sebeple Belki De Olmazsa Olmazları Yapmaz, İnanmaz, Yaşamaz Olduk. Belki De Bu Yüzden Aşksız, Sevgisiz Kaldık. Belki De Bu Yüzden Hiç Birşeyi Okuyamıyoruz. İçimizden Gelen Nice Uyarıyı Duymaz Oluşumuz Belki De Sırf Bu Yüzdendir. Belki De, Hasta İken Sevdiğimiz En Güzel Şeyi Yediğimiz Gibi Tadsız, Tutsuz Bir Yaşam Oldu Hayatlarımız! Kimbilir Belki De..
Saygılar Sevgiler Vesselam. (KBÇ)

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.